Product Description

Daniele Gerkens, jurnalista franceza la revista Ellea renuntat la zahar timp de un an. Consecinta a fost ca a scapat de alergii, sinuzita, riduri, balonare, celulita si sase kilograme. Fara niciun tratament!

 

Totul a inceput atunci cand autoarea a publicat un articol in editia franceza a revistei Elle despre pericolele consumului de zahar. Articolul se baza pe descoperirile unei echipe de cercetatori de la Universitatea din Bordeaux care demonstrasera ca zaharul creeaza o dependenta de doua ori mai puternica decat cocaina. Reactiile deosebit de virulente ale reprezentantilor industriei agroalimentare au determinat-o sa studieze indeaproape problema consumului de zahar, a consecintelor absorbtiei sale de catre organismul uman si a dependentei pe care o creeaza, a folosirii lui in toate produsele alimentare industriale, a dezinformarii masive a publicului si a manipularii studiilor de catre lobby-urile din bransa. Nu sunt lasati deoparte nici inlocuitorii chimici, cu precadere aspartamul.

 

Astfel s-a nascut ideea de a experimenta o alimentatie fara zahar timp de un an. Iar beneficiile fizice si psihice au fost spectaculoase si de lunga durata.

 

Luna de luna, cartea descrie reactiile sale la regimul fara zahar, de la dificultatile inceputului pana la beneficiile care se resimt rapid:

  • după 3 saptamani: diminuarea oboselii si cresterea energiei;
  • după 5-6 saptamani: un ten mai luminos, o piele mai sanatoasa, ridurile incep sa se estompeze, digestia se imbunatateste si nu se mai simte balonata;
  • după 3-4 luni: pierdere in greutate fara niciun efort, cu precadere în zona abdominala, unde depozitele de grasime sunt cele mai periculoase pentru sistemul cardiovascular;
  • după 6 luni: disparitia aproape totală a afectiunilor inflamatorii de care suferea în mod acut – sinuzita sau alergie la polen.

 

O carte bogat documentata: studii stiintifice, interviuri cu psihologi si cu cei mai buni medici specialisti din Franta, cursuri de nutritie, decriptarea marketingului industriei agroalimentare, informatii soc despre lobby-urile din bransa si despre vasalitatea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, totul presarat cu trairile autoarei in timpul acestei experiente si cu sfaturi practice care ne arata ca si noi ne putem vindeca la fel de usor.