Product Description

„Berea – izvor de sanatate” este o carte ce n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunei familii. De secole, berea a trecut de la aliment, la bautura racoritoare, la bautura alcoolica savurata la chefuri, iar incet-incet isi cauta locul inapoi in categoria aliment-medicament. In „Berea – izvor de sanatate” autorii descriu in limbaj cand academic, cand relaxat si usor amuzant evolutia berii de la productie manastireasca la productie in micro-berarii pana la productie industriala odata cu evolutiile tehnologice. Cartea aduce in atentie beneficiile pentru sanatate pe care le aduce consumul moderat de bere, rasturnand miturile. Efectele benefice ale berii, de exemplu in cazul pietrelor la rinichi, a bolilor cardiovasculare sau a osteoporozei, sunt fara niciun dubiu demonstrate stiintific. Vitaminele si oligoelementele din bere, in special cele din grupa B, aduc – impreuna cu ponderea ridicata de apa – un aport important pentru o alimentatie echilibrata. in prezent se discuta despre rezultatele studiilor asupra componentelor benefice ale hameiului, care se pare ca joaca un rol foarte important in profilaxia cancerului. Prof. univ. dr. med. Manfred Walzl este medic specialist pentru Neurologie si Psihiatrie la Clinica de Neurologie si Psihiatrie din Graz (Austria) si un expert de renume mondial in domeniul „Bere si Sanatate”. Mag. Michael Hlatky lucreaza de multi ani in domeniul publicarii de carte si intretine un birou editorial in Graz. Este autor al mai multor carti despre bere.